Ik ben zelfstandige coach voor vrouwen die klaar zijn om zich helemaal prachtig en happy te voelen in hun lijf! Alles wat ik ben, heb meegemaakt en geleerd heb komen zo mooi bij elkaar, dat het mij kippenvel bezorgt!

 

Mijn naam is Anna van Wezel. Ik ben in 1994 vanuit Kleef in Duitsland naar Arnhem verhuisd om daar te studeren en ben gebleven. Mijn grote liefde Frank komt uit de Achterhoek en in 2018 waren we alweer 10 jaar getrouwd. We hebben samen twee dochters, Lena en Ida. Wij wonen in het centrum van Nijmegen. Mijn grootste passies zijn reizen, koken, gezelligheid, wijn & lekker eten.

De reden waarom ik coach geworden ben en (vaak maar niet uitsluitend) vrouwen begeleid in hun transformatie naar een beter lichaamsgevoel, is een hele persoonlijke. Namelijk mijn eigen verhaal.

 

Mijn verhaal

Ik worstelde sinds mijn 15e levensjaar al met mijn gewicht en zelfbeeld. Toen al was ik me bewust van wat ik woog, deed aan diëten, sprakveel over mijn lichaam en mijn gevoel erover. Ik baalde ervan dat mij de Levi’s 501 niet zo mooi stonden als mijn slanke schoolvriendin Julia.

En zo ging het verder. Ik weet nog goed dat ik ooit zo blij en verliefd was op mij allereerste vriendje Sebastian, dat ik spontaan in korte tijd 10 kilo kwijt raakte. Oh, geweldig vond ik dat. Maar goed, het kwam er ook weer even hard aan in mindere tijden van minder leuke stukken in deze jeugd-relatie.

Tijdens mijn studie en eigenlijk ‘ever since’ was ik diegene met het ‘gewichts-probleem’, althans dat vond ik zelf. Periodes van controle en dieet (Weight watchers, calorieën tellen, extreem veel sporten, shakes&reepjes, van alles kwam langs) wisselden zich af met periodes van ‘what the heck’ en losjes aan genieten van al dat lekkers.

 

Interne dialoog

Mijn intern dialoog ging maar door over eten, eten, ETEN.  Wat, wanneer, waarom, hoeveel, lekker, teveel, met wie, te weinig, en wanneer dan weer … etc. Ondertussen leidde ik een heel gewoon leven met studie, werk, reizen, relaties, hobbies, en later trouwen, kinderen. Als ik terug kijk op foto’s, dan zie ik meestal een hele vrolijke jonge vrouw die er zin in heeft, die geniet, straalt en het van het leven genoot. Leuk, denk ik dan. Meestal weet ik alleen ook nog hoe ik me op dat specifieke moment voelde, van binnen, en wat ik over mezelf dacht op dat moment, of in die vakantie. Oncomfortabel in mijn huid, niet fijn in de outfit die ik aan had, me bewust van mijn omvang, mijn buik, mijn billen, mijn boven benen.

Zo jammer! Zoveel energie die ik kwijt ben geraakt en waar ik niet vol in het moment was en er niet vol van kon genieten.

 

Mijn pijn en wat ik dacht

Begin 2018. Na jaren was ik weer een keer op topzwaarte. En ik voelde me heel slecht, zelfs wanhopig! Ik had het gevoel dat ik niet meer wist wat ik kon doen, dat ik alles wel geprobeerd had en het gewoon niet lukte. Misschien had mijn metabolisme en mijn middelbare leeftijd er wel iets mee te maken? Ik ben toch ook eenmaal de levensgenieter die liever ja dan nee zegt. En gezelligheid, troost en afwisseling staan toch ook  in nauw verband met eten en drinken? Na een dagje werken plofte ik op de bank neer en beloonde mezelf met wijn en chips of chocola, en een Netflix serie. En in mijn hoofd dacht ik dan nog wel ‘voor gelegenheid XYZ (vul zelf maar in, de vakantie, dat feestje, dat weekendje weg) ben ik wel slanker, dan zul je mij eens zien in de mooie spijkerbroek met een strak truitje erop …’. Maar er gebeurde in feite niets.

I found my sweet spot!

Sindsdien is er iets verandert. Ik heb binnen een half jaar mijn gezond gewicht bereikt en dat houd ik ook vast.

Mijn sweet spot komt min of meer neer op:

 • Ik hou mijn gewicht stabiel
 • Ik vind mezelf mooi en kan alle kleren aan
 • Ik leer mezelf (nog steeds en beter) kennen en accepteren
 • Ik eet wat ik wil en ik stop wanneer ik genoeg heb
 • Ik integreer chocola en wijntjes gewoon in mijn eetpatroon, want daar hou ik nou eenmaal van
 • Ik ontspan rondom het hele onderwerp

Hoe heb ik dat gedaan?

Ik heb mijn eigen, persoonlijke manier gevonden om de vicieuze cirkel van teleurstelling, hoop, discipline, opgeven, … te doorbreken.

In plaats daarvan heb ik geleerd dat ik alle tools al in huis had en ze op
een manier kan inzetten die mij helpt. Ik kom nu verder door naar mijn eigen regels te luisteren in plaats van naar die van een ander.

Ik heb voor mezelf voor het eerst helder gekregen waarom ik eigenlijk slanker wilde zijn, en deze redenen zo geformuleerd dat ik er totaal enthousiast van word, nog steeds!

 

 • En ik heb mijn beperkende overtuigingen onder ogen gezien en voor de onzin uitgemaakt die ze in wezen zijn. Poeh, wat een bevrijding!
 • Ik hou vast aan mijn  doel en vier de successen,
 • ik probeer verschillende dingen uit zonder van mijn doel af te wijken.
 • Ik neem het allemaal iets lichter, niet meer zo zwaar. Het is eigenlijk veel leuker en makkelijker dan ik altijd dacht! Natuurlijk helpt mij ook mijn hogere doel: ik wil talloze vrouwen helpen een uitstekende levenskwaliteit te bereiken door eerst hun lichaam lief te hebben!
 • Mijn eigen coach heeft me enorm geholpen door er te zijn. Mijn coach moedigt me aan daar waar het moeilijk was en soms nog is, en door mij te laten zien dat ik het allemaal in huis heb!

En dat is precies waarbij ik jou ook wil helpen!

Ja, ik wil mijn sweet spot vinden!

2 + 3 =

Volg me ook op sociale media!

Sweet spot

If a tennis ball hits a tennis racket’s sweet spot (sense 4), it rebounds with the maximum possible velocity

Noun[edit]

sweet spot (plural sweet spots)

 1. Any place that is optimal for obtaining a certain desirable effect or result.quotations ▼
 2. (figuratively) Any set of conditions that is optimal for obtaining a certain desirable effect or result.