Ooohhkéééee, Anna, wat bedoel je hier nou weer mee?

Manifesteren, visualiseren. Weet jij hoe het werkt? Je stelt jezelf voor met datgene wat je graag wilt. Je gaat helemaal erin. Wanneer je visualiseert is niks te gek. Hoe meer je in je hele lichaam voelt, ruikt, hoort en ziet dat hetgeen wat je oh zo graag wilt (hebben, doen…), hoe meer je hersenen erop aan gaan. Nu zijn er duizenden artikelen wat er in je lijf gebeurt als je iets heel erg intens voorstelt, maar simpel gezegd is het zo:

(doe maar even mee ajb)

Ok, stel jezelf een rijpe, grote, felgele citroen voor. Ruik er in je verbeelding eens aan. Nu snijd je hem doormidden. Ja? Goed. Dan ga je er een dikke hap uit nemen. Wat proef je, wat ruik je, hoe voelt het? Als je maar 20 seconden deze oefening doet, dan begrijp je dat je hersenen geen onderscheid maken tussen wat ‘waar’ is en wat je je voorstelt. Want zojuist, ging je mond een beetje meer speeksel produceren bij de voorstelling van die sappige, zure citroen in je mond? Dus voilà, je bewijs dat je hersenen geen onderscheid maken tussen waarheid en fantasie.

 

Dat wetende, wat denk je ervan dat je, als je je doelen levendig voorstelt, deze makkelijker zou kunnen bereiken? Spannend? Beetje gek? Ja, zeker. Maar weet je, probeer het eens.

Daarvoor is het belangrijk om te weten wat je graag wilt. Wil je graag een partner? Of een nieuwe auto? Of meer geld? Of die nieuwe baan? Of … ja, komt ie: strak in je vel zitten?

Dan is het nu aan jou om jouw ideale wereld te maken! Don’t freeze, dit is leuk! Even over de nieuwe auto, een veilig onderwerp: ga los en beantwoord voor jezelf deze vragen en meer:

  • Wat voor auto wil je? Welk merk, welke kleur, welk bouwjaar, welke velgen?
  • Hoe ziet die er van binnen uit?
  • Wanneer heb je deze auto?
  • Zie jezelf in de auto, welke muziek draai je?
  • Wie zit er naast je?
  • Hoe voel je je als je de auto ophaalt? Neem je iemand mee? Welk outfit heb je aan tijdens het ophalen? Wat zeg je tegen de verkoper?
  • Waar ga je als eerste heen rijden?
  • Is het dan zomer, schijnt de zon?
  • Zie jezelf boodschappen doen in de nieuwe auto, naar je werk rijden. Hoe voelt je alledaagse leven met deze nieuwe auto?

Ga in je hoofd zo diep mogelijk in de ervaring die het zal zijn om die auto te hebben, voel ruik proef hoor alles wat ermee te maken heeft!

De kunst is om je bezig te houden met de fijne gevoelens hiervan. Niet dat wat je hoofd-stemmetje er voortdurend tegen in wil brengen ( a la: “hoe denk je dat dan te kunnen betalen?” of “ja hoor alsof die vriendin zomaar mee wilt dan, dat is toch saai?” of “die dag regent het vast, dus dit heeft toch allemaal geen zin, die auto valt toch echt niet uit de hemel” etc etc). Negeer dit stemmetje en focus je op de positieve kant van dat wat je wilt. Als je een goed beeld hebt, dan is het een tof idee om dit vast te houden. Dit kun je doen door een anker te bedenken. Een collage maken kan een manier zijn. Een symbool bij je dragen wat je er telkens aan herinnert (wat dacht je van een sleutelhanger met een foto van je droomauto eraan?). En dan komt het deel wat wij moeilijk vinden. A) erop vertrouwen dat het universum ermee aan de slag gaat en niet door conflicterende gedachten in de weg staan (je herinnert je nog? “wie bent ik om zo’n auto te verdienen” blabla en aanverwanten) en B) ga ermee aan de slag! Doe er wat voor, ga in de actie! Ik heb hieronder een oud interviews toegevoegd wat Oprah Winfrey met Jim Carrey heeft gehouden, en daarin zegt hij wat volgens mij ZO waardevol, krachtig en WAAR is… kijk zelf maar.

En als je nu denkt, oké, ik ga aan de slag met mijn gewicht, mijn lijf,  mijn zelfbeeld, Hoera! Ga ervoor! Deel in de commentaar-sectie wat je doet, stuur me een bericht, maak me deelgenoot van je manifestatie-reis!